sunnuntai 23. maaliskuuta 2014

Mistä on hyvät synttärit tehty?

No,ainakin tunnelmasta ja eilisissä pirskeissä se oli kyllä kohdallaan,arvosanaksi antaisin 10+
Niinkuin aiemmin kirjoitin suuntasin eilen illalla Uuteenkaupunkiin juhlistamaan ystäväni synttäreitä.
Paikkana oli entisen Salcompin tehtaan kokous/saunatila,joka sijaitsee nykyisen Segerin takapihalla.
Edellisen kerran olen ollut juhlimassa kyseisessä tilassa vuonna 2011,ja kun eilen ajoimme paikan pihalle,iski epäusko että ollaanko oikeasti samassa paikassa.Piha oli täynnä ties mitä metalliromua,oli vaihtolavoja jne..ilmeisesti tuon nykyisen tehtaan toimesta.Saunatila on ymmärtääkseni kaupungin omistuksessa ja valitettavasti sen huomaa ettei rahaa ole riittänyt paikan kunnossa pitoon tai sitten siitä ei vaan välitetä.Sisältä tila on ihan hyvässä kunnossa,mutta materiaalit/sisustus on kyllä jäänyt juuri sille omalle arkkitehtuuri aikakaudelle,eli ei millään muotoa tätä päivää..huomasinkin tekeväni illan mittaan mielessäni jonkinmoista tilasuunnitelmaa,miten pienilläkin muutoksilla paikan saisi päivitettyä vuoteen 2014 ja kannattaisi,koska paikkaa vuokrataan paljon juuri synttäreiden viettoon.
Tällä kertaa meitä oli koolla pieni 5 naisen kokoonpano,joten boolia ja kakkuja riitti jokaiselle yllin kyllin;D Ennen saunomista syötiin aivan älyttömän hyvää voileipäkakkua ja maisteltiin boolia,oliko maku kohdallaan..ja tietysti juttua riitti ja luonnollisesti naurua:D monestakin asiasta..
Saunan lämmityksessä meille kävi pikku moka,koska sauna lämpesi yllättävän nopeasti korkeisiin lukemiin,ja siellä 100 asteisessa saunassa oleskelu ei ollut ihan miellyttävimmästä päästä,mutta hyvä seura ja kylmä siideri auttoi,onneksi.
Saunan jälkeen syötiin lisää kakkuja,makeita tällä kertaa,ihastuin maultaan Almondyn uutuuteen,Vadelma-salmiakki mousse-kakkuun,jossa mantelipohjan päällä on salmiakkikastiketta ja vadelmamoussea ja lisäksi salmiakki kuorrute.Jos tykkää salmiakista suosittelen maistamaan.
Erilaiset ystäväkirjat kuuluvat asiaan ja olihan kiva taas lueskella omia vanhoja kirjoituksia..yhteen kirjaan olin kirjoittanut aiemmin pelkän nimen,oli hieman siis jäänyt kesken joten täyttelin sen tällä kertaa loppuun..ainakin melkein:)
Mahtava ilta kaikenkaikkiaan ja irtiotto arjesta onnistui,kiitos teille:Päivi,Suvi,Satu ja Anne!











2 kommenttia:

  1. Bongasin yks päivä uuden keski-ikäisille ystäville tarkoitetun ystäväkirjan, jatkoa siis sille mun aikuiset ystävät-kirjalle... Siis eihän me sitä täytetä vielä pitkään aikaan, mutta kuitenkin.

    Koulutus alkaa sulla jo näkymään ;)

    VastaaPoista
  2. Harmi ettei päästä sitä kirjaa täytteleen vielä vuosiin;)hauska oli huomata että koulutus kummittelee ainakin alitajunnassa :D

    VastaaPoista